Ergotherapie bij Niet Aangeboren Hersenletsel

Ergotherapie helpt mensen met NAH die in hun dagelijks functioneren last hebben van lichamelijke of cognitieve problemen. De ergotherapie is erop gericht dat iemand weer zo zelfstandig mogelijk de dag door kan komen. Voorop staat een praktische aanpak van de activiteiten die voor de cliënt belangrijk zijn en problemen opleveren. Dat varieert van opstaan uit bed, douchen en verplaatsen tot huishoudelijk werk en van naar school gaan of werken tot het uitoefenen van hobby's.

Daarnaast kunnen mensen met vermoeidheidsklachten of geheugenproblemen leren hiermee om te gaan door bijvoorbeeld een dagplanning te maken of een agenda te gebruiken.

De ergotherapeut geeft training, begeleiding, advies en instructie, ook op het gebied van hulpmiddelen en (woning)aanpassingen. De (professionele) verzorger van de cliënt wordt nadrukkelijk bij de ergotherapie betrokken. Dit komt de totale zorg ten goede en bevordert het functioneren van de cliënt.

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde therapeut? Raadpleeg dan het googlemapskaartje voor de dichtstbijzijnde therapeut. Neem anderszins contact op via het contactformulier. Heeft u als professional vragen of interesse om aan te sluiten bij het netwerk? Kijk eens bij de kwaliteitseisen en het inschrijfformulier, of neem contact op via het contactformulier.