Diëtetiek bij Niet Aangeboren Hersenletsel

De diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. De diëtist biedt handvatten voor gezondheidsproblemen die met voeding samenhangen en heeft een belangrijke rol in de behandeling van voedingsgerelateerde problemen.

Bij niet aangeboren hersenaandoeningen kunnen allerlei problemen met betrekking tot de voeding optreden, zoals bijvoorbeeld decubitus, onbedoeld gewichtsverlies of ondervoeding, kauw- en slikstoornissen, vertraagde maagontlediging. obstipatie, ongewenste gewichtstoename of overgewicht óf een combinatie van diverse problemen.Gezien de complexiteit van de ontstane motorisch en neurologisch problemen bij NAH is dieetbegeleiding door de diëtist met expertise op dit gebied van groot belang De diëtist geeft praktische voedingsadviezen aan mensen met NAH én hun partner en naasten. Daarnaast wordt ondersteuning bij leefstijlveranderingen geboden. De complexe problemen bij NAH vragen regelmatig de inzet van drinkvoeding of sondevoeding. De gespecialiseerde diëtist in NAH heeft de juiste kennis en ervaring.

Het doel van de adviezen is een bijdrage te leveren aan verminderen van de klachten en kwaliteit van leven zo veel mogelijk te verhogen. Door de multidisciplinaire aanpak van het NAH netwerk kunnen voedingsgerelateerde problemen ook vroegtijdig herkend worden door één van de medebehandelaars en kan de dieetbehandeling door de diëtist tijdig worden ingezet.

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde therapeut? Raadpleeg dan het googlemapskaartje voor de dichtstbijzijnde therapeut. Neem anderszins contact op via het contactformulier. Heeft u als professional vragen of interesse om aan te sluiten bij het netwerk? Kijk eens bij de kwaliteitseisen en het inschrijfformulier, of neem contact op via het contactformulier.